Υπόθεση Ντινιόζου Ιωάννη

Στις 4 Ιανουαρίου 1997 και ώρα 20:00 ο υιός μου Ιωάννης Ντινιόζος ετών 18 που υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία (ΔΒ) στον ΛΔΒΕΘ στην Κω βρέθηκε νεκρός μέσα στην σκοπιά του στον χρόνο που υπηρετούσε διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού.
Από τα έγγραφα της παραπάνω δικογραφίας , αντίγραφα των οποίων παρέλαβα νομίμως, διαπιστώνεται  εμφανής προσπάθεια όσων ενεπλάκησαν στην διερεύνηση της υπόθεσης να αποδοθεί ο θάνατος του παιδιού μου σε αυτοκτονία. Από τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας προκύπτουν περιληπτικά οι εξής παραλήψεις που προκαλούν εύλογα ερωτηματικά:
  1. Η ιατροδικαστική έκθεση δεν συνετάγη από ιατροδικαστή αλλά από γιατρό άλλης ειδικότητας
  2. Δεν έγινε αναζήτηση δακτυλικών αποτυπωμάτων του όπλου, της ξιφολόγχης και του φλογοκρύπτη.
  3. Δεν έγινε διατήρηση του χώρου του συμβάντος
  4. Μετακινήθηκε το πτώμα πριν την άφιξη του ιατροδικαστή και της αρμόδιας αστυνομικής αρχής.
  5. Δεν έγινε λήψη φωτογραφιών του χώρου (αντί για αυτό έγινε ένα χειρόγραφο σχεδιάγραμμα)
  6. Δεν έγινε λήψη φωτογραφιών του πτώματος 
  7. Δεν βρέθηκε κανένα σημείωμα.
Παρακάτω έχουμε το ιστορικό της υπόθεσης από  τους μάρτυρες Μ.Ι. και Ν.Μ.
Στις 4-1-1997 στις 19:30 ο στρατιώτης Ντινιόζος Ιωάννης ζητάει αντικατάσταση της σκοπιάς. Ο πρώτος οδηγεί συνοδεία στην τουαλέτα τον Ντινιόζο Ιωάννη και τον περιμένει περίπου 7 λεπτά όπως ισχυρίζεται και στην συνέχεια τον οδηγεί στην σκοπιά. Μέχρι εκείνη την στιγμή δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι ο υιός μου πρόκειται να αυτοκτονήσει μόλις γυρίσει από την τουαλέτα. Αν συνέβαινε κάτι τέτοιο γιατί να τηρήσεις τις τυπικότητες περί αντικατάστασης;
Επίσης από απόσπασμα της κατάθεσης του δεύτερου μάρτυρα προκύπτει ότι δοκίμασε το όπλο του υιού μου πυροβολώντας στον αέρα από απλή περιέργεια. Άλλο ένα περίεργο στην υπόθεση.

Εκτός από τα παραπάνω τα ευρήματα των ενδυμάτων δεν ανταποκρίνονται σε πυροβολισμό δια μακρύκανου πολεμικού όπλου εξ' επαφής, αφού τότε θα έπρεπε να εμφανίσουν καταστροφή δια διασχίσεως, αναφλέξεως και ενδεχομένως πλήρη απανθράκωση και οπωσδήποτε εναπόθεση πυρίτιδας επ αυτών. Κανένα από αυτά τα ευρήματα δεν αναφέρεται στην ιατροδικαστική εξέταση.

Η ιατροδικαστική εξέταση σύμφωνα με επίσημη απάντηση της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών έχει 11 σοβαρές παραλείψεις και το συμπέρασμά της είναι:
"Βάσει των ανωτέρω δεν δυνάμεθα επιστημονικώς μέσα από τις  πολλαπλές ελλείψεις της ιατροδικαστικής εκθέσεως να τεκμηριώσουμε της εκδοχή της ανθρωποκτονίας ή της αυτοκτονίας ή του ατυχήματος."
Σε μερικές μέρες θα αναρτήσουμε θεωρημένα αντίγραφα και από τα δύο έγγραφα. Καθώς και από άλλα έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.


    No comments:

    Post a Comment